2010. február 13.

Ismerd meg Pistit!




Pisti, 22 éves, Hajdúböszörményből jött

- Mióta élsz Angliában?
- 2009 októbere óta vagyok Bristolban.

- Milyen célból jöttél ki?
- Nyelvtanulás a cél. Kijövetelem előtt elvégztem az Eszterházy Károly Főiskola média- és szabadbölcsész szakát Egerben, de az angolom még hiányos maradt, és szükségem van nyelvvizsgára. Hol máshol, mint Angliában lehet felkészülni rá a legjobban. Nővérem már három éve él Bristolban, így az itteni elindulás nem okozott olyan nagy nehézséget.

- Jelenleg mivel foglalkozol?
- Elsősorban tanuló vagyok, a City Of Bristol College-ban tanulom az angol nyelvet, heti három alkalommal. Emellett étteremben dolgozom heti 35 órában grillerként és felszolgálóként.

- Mik a további terveid?
- Csak rövid távú terveim vannak, sikeresen szeretném elvégezni az iskolát, letenni a nyári vizsgákat, hogy minél hamarabb nyelvvizsgát szerezzek, ezáltal a diplomát is megkapom majd. Hogy azután mi történik még nem tudom. Hiányzik Magyarország, az ottani élet, mindenképpen otthon szeretnék komolyabb állás után nézni, boldogulni.

- Vannak magyar ismerőseid Bristolban?
- Igen, szerencsére szép számmal ismerek magyarokat, vannak, akiket már Magyarországról, régebb óta. Sok időt töltünk együtt, igyekszünk egymást segíteni. Ezen kívül nővéremmel és egy magyar párral lakom albérletben, és munkhahelyen is vannak páran.

- Mi a kedvenc találkahelyetek a barátaiddal, amit másoknak is ajánlanál?
-Elég korán sikerült megtalálnom saját kis társaságomat, akikel gyakran eljárunk szórakozni, kötött helyünk igazából nincsen, az újdonság erejével hatnak a kis pubok, a város kisebb kocsmái, bárjai. De imádjuk a házibulikat is.

- Mi az, ami a legjobban hiányzik Magyarországról?
- Azt hiszem, nem csak a magam nevében szólok, ha a magyar konyhát említem.

- Mi az, ami legjobban tetszik Angliában és otthon nincs?
- Az itteni élet teljesen más, mint amit otthon megszoktunk. Szabadabbnak, kötetlenebbnek érzem itt magam a tanulás és a munka tekintetében is. Fiatal vagyok, szeretek bulizni, az tény, hogy itt nagyobb a választék, mint otthon.

- Mit gondolsz, mi a legfontosabb dolog, hogy magyarként sikeres légy Angliában?
- Alap angol nyelvtudás, nyitottság és ambíció.

2 megjegyzés:

  1. Remek,tetszik a cikk már csak azért is hisz jól ismerem a riportalanyt..kívánok neked Pistukó további sok sikert..és minden Bristolban élo magyarnak sok sok szerencsét

    VálaszTörlés
  2. Biztos sikerül boldogulnod, az én fiam is kint él és 1 év alatt nagyon szépen megtanúlta a nyelvet, büszke vagyok rá.Hosszútávú tervei között egy magyar étterem megnyitása szerepel,remélem sikerülni fog neki, mert igény biztos van rá.Sok sikert kívánok Neked.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.