2010. február 8.

Csökkentsd a telefonszámlád! 1.

Valószínűleg mindenki hallott már a Skype program sokoldalú előnyeiről, de az egyik leghasznosabb szolgáltatásáról mégis kevesen tudnak, ezért sorozatunk első részében ezt mutatjuk be:


Tudod-e, hogyan lehet korlátlanul magyar vezetékes telefonszámokat hívni, akár a mobilodról is?

Ha te is gyakran hívnál olyan ismerősöket Magyarországon, akiknek nincs vagy korlátozott az internet elérhetősége, és a mobilhívás pedig túl költséges lenne, akkor számodra is a Skype Unlimited Country előfizetése jelentheti a megoldást.

Hogyan működik?

A meglévő Skype regisztrációnkkal, mindössze havi 3,39 font előfizetési díjért minden magyar vezetékes telefonszámot kapcsolási díj nélkül, korlátlanul* lehet hívni a számítógépre vagy mobilra feltelepített Skype programból. Az előfizetéshez szerződést nem kell kötni, a szolgáltatás bármelyik hónapban megszüntethető (és a már kifizetett hónap végéig használható).

*a Skype egy hónapra több mint 166 óra ingyenes beszélgetést engedélyez minden vezetékes telefonszámra (kivéve az emelt díjas, a kék és a zöld számok), ezen felül a rendkívül kedvezményes, percenként bruttó 1,4 penny díjon lehet vezetékes telefont hívni (a Méltányos használat szabályzata itt olvasható).

Hogyan tudom használni a mobilomról?

Az előfizetéssel ingyenesen együtt jár egy úgynevezett Skype-To-Go telefonszám (nézd meg a kapcsolódó videót itt), amit feltöltőkártyás telefonról helyi vezetékes percdíjjal (landline tariff) vagy előfizetéses mobil esetén a havi híváskeretből (inclusive minutes) tudunk hívni. Ezen a számon egy egyszerű angol nyelvű hangmenün keresztül tárcsázzuk a magyar telefonszámot (amit gyorshívószámként is el lehet menteni), és gyakorlatilag az angliai vezetékes telefon percdíjon hívhatunk magyarországi vezetékes telefonszámokat.

Tudok-e magyar mobilszámokat is hívni?

A fent említett Skype-To-Go telefonszámon keresztül természetesen magyar mobilszámokat is lehet hívni, de a korlátlan ingyenes hívás csak a vezetékes telefonszámokra vonatkozik. Mobilhívások esetén a Skype kedvezményes hívásdíjai érvényesek, ami Magyarországra percenként bruttó 14,3 penny, melyet a Skype egyenleged feltöltésével aktiválhatsz (a Skype hívásdíjakról bővebben itt olvashatsz).

Mitől jobb ez mint a 3 (Three) Skype-os SIM kártyája?

Bizonyára sokan hallottak róla, amikor a 3 (Three) mobilszolgáltató engedélyezte a korlátlan Skype-to-Skype hívásokat a 3G hálózatán. Ez a Skype szolgáltatás ettől független, sőt azzal kiegészítve használható, így még a Skype-To-Go szám hívását is meg lehet spórolni. Viszont két okból kifolyólag mégsem feltétlenül ajánljuk ezt a lehetőséget: az egyik, hogy a 3 (Three) mobilszolgáltatásának minősége és 3G hálózatának lefedettsége nem teljesen megbízható, ezért a szolgáltatás elérhetősége a helyszíntől függően akadozhat, másrészt pedig a Skype hangminősége jelenleg észrevehetően rosszabb 3G hálózaton, mint szélessávú interneten. A Skype-To-Go telefonszámon keresztül olyan tiszta és stabil hívásokat tudunk folytatni, mintha közvetlenül mobilról telefonáltunk volna, ehhez pedig nem szükséges külön 3 (Three) mobilszámmal rendelkeznünk, bármelyik hálózatból helyi vezetékes percdíjon hívható.

A Skype Unlimited Country előfizetéssel kapcsolatban látogasd meg a hivatalos angol nyelvű honlapot.

Ha további kérdésed van, nyugodtan írd meg hozzászólásban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.