2010. március 25.

Ismerd meg Borit!



Bori, 30 éves, Kiskunhalasról jött

- Mióta élsz Angliában?
- 2007 nyarán jöttem ki Angliába, akkori párommal. Longparish-be, egy gyönyörű kis faluba érkeztünk először, ügynökségen keresztül, ahol én három hónapot dolgoztam egy pubban. Egy rövid időre átköltöztünk Cornwallba, majd hallottuk, hogy Bristolban rengeteg a munka, így 2007 őszén átjöttünk ide.

- Milyen célból jöttél ki az országba?
- Miután elvégeztem a tanítóképző főiskolát, elkezdtem tanítani a Kunfehértói Általános Iskolában, majd a szerződés lejártával felkerültem Budapestre egy alapítványi iskolához, ahonnan két és fél év után eljöttem és akkor próbáltam meg Angliát. Pénzt keresni jöttem ki, de ezt senki nem veszi még annyira komolyan az elején, én sem vettem.

- Mi a foglalkozásod?
- Étteremben dolgozom, mióta itt vagyok, a helyeket váltogattam. 2008 nyarától a Bristol központjában lévő Red Café-ban dolgozom, mint "mindenes".

- Mik a hosszú távú terveid?
- Én egy évre terveztem a kintmaradást, ez most a negyedik. Nem panaszkodhatom, megtaláltam mindent, amit kerestem. Tökéletesen érzem magam Angliában, ez mind a mai napig így van. Soha ne mondd, hogy soha, de egyelőre nincs tervben a hazaköltözés. Most még itt szeretném élvezni az életet egy jó darabig.

- Vannak magyar ismerőseid Bristolban?
- Persze, persze. Sok magyart ismerek, lakótársaim közt is van néhány, valamint testvérem, Dóri is itt van, együtt is dolgozunk. Házibulikat is szívesen szervezünk vagy társasjátékokat játszunk. A nyarat várjuk már nagyon, amikor kiülhetünka kertbe és ott süthetünk-főzhetünk. Az a baj, hogy össze-vissza vannak a baráti köreim, nehéz őket összehozni.

- Van kedvenc találkahelyetek a barátaiddal, amit másoknak is ajánlanál?
- A Mr Wolf's, mi mindig ide járunk. Kicsi, jó fejek az emberek és van élő buli. És a Thekla. Kéthetente igyekszünk eljárni szórakozni.

- Van olyan dolog, ami hiányzik Magyarországról és Angliában nincs?
- A barátok borzasztóan. A szüleimet azért nem mondom, mert folyamatosan kapcsolatban állunk, telefonon, vagy interneten, rendszeresen jönnek ki meglátogatni bennünket. Nagyon boldog lennék, ha lehetne itt kiflit kapni. De a Roli magyar boltjából mindent be tudunk most már szerezni.

- Mi az, ami legjobban tetszik Angliában, és otthon nincs?
- Sok minden. Én úgy gondolom, hogy itt minden kicsit kulturáltabb. Az emberek a busznál sorban állnak, segítenek egymásnak, nyugodtabbak, türelmesebbek, nyitottabbak.

- Mit gondolsz, mi a legfontosabb dolog, hogy magyarként sikeres légy Angliában?
- Én nem gondolom, hogy a nyelv nagyon fontos, a fellépés inkább és a kitartás. Azt kell elfogadni, hogy a nulláról kezded. Azt el kell fogadni, hogy amikor kikerülsz, a szamárlétra legalján vagy. Bármit el kell vállalni az elején, és onnan szépen lépegetni. El kell felejteni, hogy ki vagy mi voltál otthon, mielőtt külföldre kerültél, meg kell tanulni előről kezdeni. Türelem!!! Van egy kifutási ideje mindennek.

3 megjegyzés:

  1. Szia Bori !
    Nagyon inspiráló amit elmondtál magadról.
    Minden vágyam kijutni és munkát, szállást találni Bristolban. Tud valaki segíteni ????

    VálaszTörlés
  2. Szia Noémi,

    Ha segítségre van szükséged, próbálkozz az alábbi fórumokon:

    http://iwiw.hu/i/forum/varos/1010/1/

    http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=2643&forum=44

    http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=tomi1000

    vagy a Bristoli Magyarok Klubja weboldalán:
    www.bristoli.co.uk

    VálaszTörlés
  3. sziasztok.Nagyon szeretnék én is kint dolgozni(kömüves a szakmám)ez ügyben ki tud segiteni

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.