2010. március 28.

Ismerd meg Tomit!



Tamás, 34 éves, Szegedről jött

- Mióta élsz Angliában?
- 4 éve vagyok itt.

- Mivel foglalkoztál korábban?
- Először testnevelő tanárként kezdtem Magyarországon, aztán egy amerikai tengerjáró hajó kaszinójában voltam krupié 5 évig, és miután Angliába kerültem, az első pár hónapban elvállaltam mindenféle munkát a mosogatótól a raktári munkásig, míg végül a bristoli Temple Meads vasútállomáson lettem vonatindító.

- Jelenleg mi a munkád?
- Másfél év bakterkedés után úgy döntöttem, hogy visszatérek az eredeti hivatásomhoz, és ezért letettem egy diplomát, amivel hivatalosan is személyi edzéssel és kickbox oktatással foglalkozhatok. Emellett szabadidőmben CD és bakelit lemez ritkaságokkal kereskedek az interneten.

- Mi tetszik leginkább Bristolban?
- Tetszik a városnak a rendezettsége, minden közel van, ami azért is hasznos, mivel sokat biciklizek. A kutyáim miatt különösen örülök, hogy mindenhol vannak parkok.

- Milyen terveid vannak a jövőben?
- Angliában megvan az 5 éves tervem, amiben szeretném felépíteni a személyi edzői vállalkozásomat, hogy saját edzőket is alkalmazhassak és terjeszkedhessek akár más országokba is. Hosszútávú terveim között szerepel, hogy egy edzői iskolát alapítsak, akár Amerikában is.

- Vannak-e itt magyar ismerőseid, barátaid?
- Vannak, de nem túl sokan. Az edzések révén is ismerek pár embert, meg a baráti társaságomban is vannak, akik átjönnek hozzánk vagy akikhez a párommal átmegyünk, esetleg néha elmegyünk moziba, koncertre, vagy pókerezni, de az igazat megvallva sok "vérszívó" embert kellett lemorzsolni az ismeretségi körömből.

- Mi az, ami tetszik Angliában és Magyarországon nincsen?
- A lehetőségek, a szabadság, és nagyon jó a szociális háló, itt nem hagyják az embert éhen halni.

- Mi hiányzik a legjobban Magyarországról, ami itt nincs?
- A túró rudi és nagyon sok magyar termék, például itt nem lehet kapni olyan finom szalámit, és a burgonyának sincs olyan jó édes íze mint az otthon. Hiányoznak az igazi jóban-rosszban barátok is, itt Angliában többnyire csak érdekbarátságai vannak az embernek. Jó volna, ha itt is lennének a házakhoz nagy kertek.

- Szerinted mi szükséges ahhoz, hogy Angliában sikeres legyél külföldiként?
- Ha beszélsz angolul, az önmagában nem elég, mert ha nem is beszélsz jól angolul, de el tudod magad adni, akkor is lehetsz sikeres. Ebben az országban, ebben a környezetben el kell tudni magad adni, ha ez sikerül, akkor bármit elérhetsz. Én ismerek olyan embert, aki egyáltalán nem beszélt angolul, és úgy is nagyon sokra vitte, pedig még most sem beszéli olyan jól a nyelvet. Ettől függetlenül fontosnak tartom, hogy megtanuljuk az angolt, még ha nyögvenyelősen is, ha már itt vagyunk ebben az országban, mert egy angol mégis csak azt fogja nézni, hogy mennyire helyesen beszéled a nyelvét.

Ha szeretnél Te is kapni egy ingyenes
otthoni edzéstervet, akkor keresd fel Tomit!


6 megjegyzés:

  1. Tomi!

    Gratulálok! A bakterkedéssel megleptél :-)
    Sok sikert a terveidhez!

    Üdv
    Szigethy Kriszta

    VálaszTörlés
  2. Igaz nem sokat tudtunk még edzeni de ennek megvan az oka,te tudod.Ígérem hamar felépülök és akkor irány az edzőterem. Jó Mentor vagy és remélem kitartó munkád mihamarabb meghozza gyümölcsét.Amennyiben lehet én csatlakozom hozzád. Csak így tovább!
    üdv:Siti

    VálaszTörlés
  3. MENNYIRE UTÁLOK IRNI...de most el kell mondjam, ha valaki fontosnak érzi, hogy ne dagadjon nulláról százra izomilag pillanatok alatt, hanem fokozatosan épüljön és szépüljön, menjen személyi edzőhöz!!! Egyet én is ismerek;)

    Tom, gratula!

    VálaszTörlés
  4. ...Tekla vagyok, és a Tomi az edzőm már két hónapja, csak ajánlani tudom, mint a fent írtakat (azt is én írtam:)

    VálaszTörlés
  5. Tomiban egy abszolut profi-, végtelenül türelmes, segítőkész embert ismertem meg! Minden egyes gyakorlatot bemutat, még akkor is, ha már nem először csinálja az ember.
    Ha fittebbek szeretnétek lenni és szükségetek van egy szakember segítségére, akkor csakis a Tamást válasszátok! Biztosan nem fogjátok megbánni! Ahogy én sem! :)

    Széber Zoltán

    VálaszTörlés
  6. Tomit 2 honapja ismerem.Szemelyi edzom es egyben kickbox oktatom is.Ajanlom mindenkinek akinek kis lokdosesre van szuksege,mint nekem ;-)))Kituno szakember,emellett segit az etrendemben,otthoni edzesben.Igeretehez hiven nalam mar rovid ido alatt megindultak a testi atalakulasok,formalodik az alakom.Ha betartod a jatekszabalyokat Tom segitsegevel igen csak sokat el lehet erni!!! Mindenkinek sok sikert,aki vele edz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.