2010. március 30.

Tehéntúró a lengyel boltban

Hazai ízek rovat

Itt Angliában az egyik legjobban hiányolt magyar termék a túró, ugyanis az a túró, amit sokan cottage cheese-ként keresnek a bevásárlóközpontok polcain, ízre és állagra teljesen különbözik az általunk ismert túrótól. A cottage cheese készítése során ugyanis nem préselik, hanem csak lecsurgatják a szemeket, emiatt a szerkezete sokkal lágyabb és puhább, és mivel az aludttejből visszamaradt tejsavót nem sajtolják ki, az íze is más. Kevesen tudják, hogy a magyar túró megfelelőjét angolul curd cheese vagy farmer cheese néven kell keresni, ami kis kutatással fellelhető a helyi piacokon és a lengyel boltokban is.

Egyik olvasónk, Dóri hívta fel a figyelmünket arra, hogy a bedminsteri ASDA-val szemben található Polish Market nevű lengyel boltban kapható olyan túró, ami a magyar tehéntúróhoz leginkább hasonlatos:


A 420 grammos kiszerelés ára £2.10 kerül, és kapható zsíros és félzsíros változatban is.


Szerkesztőségünk rögtönzött gyorstesztjében megállapítottuk, hogy egy kis só, tejföl és őrölt paprika hozzáadásával percek alatt rendkívül finom körözött túrót lehet belőle készíteni. Fogyaszd Te is egészséggel! ;)

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Én nem Bristolban, hanem vidéken, Bristoltól nem messze élek. Itt sajnos nincs lengyel bolt, se piac. Viszont van egy Lidl, ahol találtam én is valami hazai túróféleséget. A neve Pic Frisch cottage cheese. Műanyag pohárkában árulják, 250g-os kiszerelésben. Az árára sajnos nem emlékszem. Nem teljesen azonos a hazaival, de elég közel áll hozzá. Éljen a Lidl! :)

    VálaszTörlés
  2. ugyanabban az asdában is lehet túrót venni (ha éjjeli vásárlóként szeretitek a tömeget elkerülni-és már zárva a lengyelblt) bár zsírtartalom ügyileg nincs választék, keressétek a készétel sornál a hűtőknél, van ott egy kis lengyel szekció

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Gondoltam szolok,hogy turot meg a Tescoban is arulnak a nemzetkozi reszlegen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.