2010. április 5.

Az ország nyuszija

Én azon szerencsés emberek közé tartozom, akik már személyesen is találkozhattak Zsigóné Katival, Magyarország leghíresebb tojásfestőjével, mivel gyerekkoromban egy utcával arrébb laktam tőle. Ha Kecskeméten jársz, akkor látogass el Te is a Petőfivárosban található Meggy utcába, ahol már messziről fel lehet ismerni Kati néni házát, és egész évben bármikor be lehet térni hozzá, ha egy-két lélegzetelállító hímes tojást szeretne látni az ember, és útravalónak még néhány hasznos életvezetési tanácsot is kaphatunk az "A kategóriás" népi iparművésztől. A húsvét alkalmából az Index is készített vele egy interjút:



A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, és egyben a tavaszvárás, a termékenység, és az újjászületés szimbóluma is, a locsolkodás népszokása pedig a víz megtisztító, megújító erejébe vetett hitből ered.

Húsvét alkalmából a magazin is egy kis "megújuláson" megy keresztül, és ezúttal is szeretnék minden kedves olvasónknak kellemes húsvéti ünnepeket, a lányoknak sok locsolót, a fiúknak sok hímes tojást kívánni!

Csorba Gábor
szerkesztő

1 megjegyzés:

  1. Csodás a film és a művésznő méginkább.
    Köszönöm az élményt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.