2010. április 19.

Gumi szalag edzés

a ProTom Fitness ajánlásával

Klienseim és ismerősök sokszor mondják nekem, hogy nagyon elfoglaltak, sokat dolgoznak vagy éppen a munkájuk miatt sokat utaznak. Hiába található edzőterem minden városban, az idő nem mindig elegendő. Így hát szeretnék bemutatni egy eszközt, amely kis helyet foglal, súlya gyakorlatilag nincs és az ember bárhova magával viheti. Szettben és külön-külön is megvásárolható rubber exercise band néven, és különböző színkóddal ellátva gyártják (sárga színtől a feketéig).


A különböző színű szalagok lépcsőzetesen egyre nagyobb ellenállást biztosítanak, így lesz egyre nehezebb az edzés. Az eltérő erősségű szalagok azt is lehetővé teszik, hogy mindenki életkorának, edzettségi állapotának és a végzendő gyakorlatoknak megfelelően válasszon gumiszalagot. Nagyon hatékonyan fokozza az izomerőt, mivel a szalag húzása és visszaengedése is erő ellenében történik. Használata a súlyzóval szemben az izületeket kíméli és a sérülések lehetőségét minimálisra csökkenti.


Elég sokan abban a tévhitben élnek, hogy a szalag csak rehabilitációra használatos. Tény és való, hogy funkcionálisan a gumiszalag természetéből adódóan jobban elterjedt használati eszköz a gyógytornászok körében, ettől függetlenül ajánlom olyan hölgyeknek, akik már rég nem tornáztak otthon és szeretnék egy kicsit újra formába hozni magukat minimális pénz befektetésével és a sérülés kockázata nélkül.

Különböző gyakorlatok végrhajtásánál rettentő hasznos, hogy a gyakorlatok szögének kivitelezését könnyen tudjuk változtatni, és ezzel azt is, hogy egy izomcsoporton belül a különböző izomkötegekre is tudunk koncentrálni. Mindemellett szeretném kihangsúlyozni az edzés végi nyújtás fontosságát! Könnyen és fokozatosan lehet növelni az izom nyújtását kiegészítve a közismert statikus nyújtásokat, az eszköz használatának variációi majdnem, hogy kimeríthetetlenek. Amennyiben többet szeretnél megtudni, hívd Tamást a 07756116642-es telefonszámon!

Tamás a ProTom Fitness alapítója, és
Magyarok Bristolban sport tanácsadója.
Olvasd el a vele készült interjút!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.