2010. június 5.

Meghalt egy magyar férfi Bristolban, amikor kipróbálta a "brandy"-t

Forrás: Evening Post 

Az Evening Post május 20-án tudósított arról, hogy egy 30 éves magyar férfi, aki alkalmanként füvet szívott, meghalt, amikor kipróbált egy új drogot. A drogról kiderült, hogy heroin volt.

A magyarországi születésű Pinczés Ferencet, aki az Old Market Streeten található Gin Palace Pub felett lakott, a fürdőszobában találták meg összeesve, miután felszívott két csík fehér port. A férfit azonnal a Bristol Royal Infirmary kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították.

A helyszíni elemzők megállapították, hogy a fehér por 47%-ban heroin volt, és Pinczés vérében nyomokban kodeint is találtak (egy másik ópiát származékot, amit heroinnal szoktak keverni.)

A Flax Bourton vizsgálóbíróság megtudta, hogy a munkanélküli férfi már 1 éve tartózkodott Nagy-Britanniában, és február 26-án az élettársával, Matthew Torringtonnal iszogatott a West Streeti lakásukban. A vizsgálat kiderítette, hogy miután este 10 körül elszívtak egy mariuhánás cigerattát, a két férfi elment a St. Paul's negyedbe további drogot vásárolni.

A szokásos drogdealerük nem volt ott, de egy másik férfi odalépett hozzájuk, hogy akarnak-e egy kis "brandy"-t venni. Amikor Torrington megkérdezte, hogy mi az, az illető annyit mondott, hogy egy por, amit az orron keresztül lehet felszívni.

A kihallgatás során kiderült, hogy miután megegyeztek két "batyu" árában, a két férfi hazament, és mind a ketten felszívtak egy-egy csíkot. 10 perc múlva forróságot és viszketést éreztek, és elkezdték vakarni magukat.

De ahelyett, hogy leálltak volna, 2 órával később felszívtak még egy-egy csíkot, amitől Torrington elvesztette az eszméletét. Mikor felébredt, be akart jutni a fürdőszobába, de az ajtó beragadt.

Amikor erővel kinyitotta az ajtót, akkor találta meg Pinczést a vécé köré rogyva, nyaka a vécéscsészén pihent.

Torrington ekkor hívta a mentőket a 999-en.

Tony Williams törvényszéki halottkém asszisztens szerint Pinczés halálát erős morfium mérgezés okozta és a halál okát véletlen balesetnek állapította meg.

A "brandy" a heroin egyik beceneve, mivel a barna színű alkoholra emlékeztet, amikor "kifőzik" és előkészítik az injekciós tűhöz. Az Avon és Somerset megyei rendőrség drogkommandójának egyik tagja azt mondta, hogy a 47%-os hatóanyag tartalom az utcai heroinnál normálisnak számít, általában 40 és 50 százalék között szokott lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.