2010. szeptember 28.

Novembertől szünetelteti a budapesti járatait a Ryanair

A Ryanair a napokban hivatalosan is megerősítette a hónapok óta keringő hírt, miszerint 2010. november 1-jével megszűntetik a budapesti járatokat, így Bristolból sem lesz több közvetlen repülőjárat Magyarországra.




A kiadott sajtóközleményben többek között az alábbi indoklást olvashatjuk:

A Ryanair, Európa legnagyobb utasforgalmát bonyolító légitársasága, ma (szeptember 22-én) bejelentette hogy 2010 elsõ nyolc hónapjában 52%-kal növelte az utasforgalmát Pozsonyban és egyedül az augusztusi hónapban 118.000 utast szállított. Mialatt a Budapest Airporton a Ryanair az emelkedő költségek miatt sajnos kapacitás-csökkentésre kényszerült és az év első 8 hónapjában mindössze 104.000 utast szállított, ami 18%-kal kevesebb a 2009-es év hasonló időszakához képest. Továbbá, ami még rosszabb hír a magyar turizmus számára, hogy a Ryanair október végén a Budapest Airport költségei miatt távozni kényszerül a magyar piacról.


Tamás László, a Ryanair közép-kelet európai régiójáért is felelős managere telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy a távozás nem feltétlenül végleges, és jövő tavasztól kilátásba helyezik a járatok újraindítását a nyári turistaszezonra. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem tartja valószínűnek, hogy még az idei évben egy másik légitársaság átvenné a Bristol-Budapest járatok kiesett forgalmát, ezért az itteni magyaroknak egyelőre csak Londonból lesz lehetőségük a hazautazásra.

5 megjegyzés:

  1. Ugyan már.. túrista.. ??? És mi lesz az itt élő magyarokkal?

    VálaszTörlés
  2. A Bristolban és Anglia többi területén élő magyaroknak is van alternatív megoldás. Akár háztól házig szállítással együtt is. Igaz nem repülő, de nem is olyan szigorú feltételekkel.

    Amiért az alternatív megoldás jobb.
    - Háztól, házig szállít
    - Kedvezőek az árak
    - Több csomagod lehet mint repülőn
    - Ha mégis repülnél egy másik járattal, a töblet csomagodat akkor is elküldheted, mert csomag küldést is van.

    Mi ez az alternatív megoldás???

    Látogass el a www.utitars2010.hu oldalra és ott a részelteket is megtudod.

    VálaszTörlés
  3. Bristolból 2010. december 15-én este indulunk Magyarországra. Van még 2-3 hely. Vissza 2011 január 08-án jövünk, de max. 2 hely van üres. érd.: 07587362831

    VálaszTörlés
  4. Áprilistól a Bratislava-Bristol járat is megszűnik? Lesz esetleg Budapest-Bristol? Mit tudtok?

    VálaszTörlés
  5. Bristol-Budapest repülőjáratot jelenleg két légitársaság üzemeltet, az AirFrance (párizsi átszállással) és a KLM (amszterdami átszállással).

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.